Општина Пехчево потпиша Меморандум за соработка со ЈП ,,Комунална Хигиена” – Скопје за усовршување и развој на стручното образование кај учениците на локално ниво

Општина Пехчево потпиша Меморандум за соработка со ЈП ,,Комунална Хигиена” – Скопје за усовршување и развој на стручното образование кај учениците на локално ниво
ноември 18 19:07 2022

Градоначалникот на Општина Пехчево, Александар Китански потпиша Меморандум за соработка со в.д. Директорот на ЈП Комунална Хигиена – Скопје, Косана Николиќ Мазенва. Меморандумот за соработка има за цел да воспостави ефикасна, континуирана и координирана соработка во однос на развојот на стручното образование и обука, усовршување и оспособување на учениците на локално и национално ниво.

Потпишаниот Меморандум за соработка има за цел имплементација на образовните програми во ООУ „Ванчо Китанов“ во Општина Пехчево, преку спроведување на практични обуки, каде учениците непосредно ќе имаат можност да го следат целокупниот процес на работа преку нивните ментори и да изведуваат практични обуки.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.