На денешен ден пред 4 години засекогаш замина белегот на Малешевијата,Зоки Двојаковски.

На денешен ден пред 4 години засекогаш замина белегот на Малешевијата,Зоки Двојаковски.
јануари 08 14:47 2020

Во сеќавање на основачот на Малеш – Нет

Зоран Двојаковски (1971-2016)

Под первезот на суровата игра на животот се раѓаат најголемите борци. Неговиот живот беше преточен во борба, вдахнат со ентузијазам за подобро утре. Човечен спрема нечовечните, но исто толку критичен и мудар да зборува отворено за проблемите кои го тиштеа него и неговото опкружување.

Се бореше за правата на лицата со посебни потреби, го формираше првиот интернет портал во Берово кој беше од информативен карактер. Неуморно работеше ги раскажуваше приказните на малиот човек низ призмата на вистината.

Уметноста, сликарството беа негова пасија. Рокенролот филозофија на живот. Дружељубивоста негова особина. Зоки беше народен човек , сакан и почитуван од сите. Неговата харизма и недостасува на беровската чаршија.

Недостасува убавиот збор, пивото испиено со тебе НИ НЕДОСТАСУВАШ ТИ.

Нам ни останува да го зачуваме споменот за тебе.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/includes/single/post-tags-categories.php on line 7
  Категории:
напиши коментар

1 коментар

  1. Александар
    март 26, 12:06 #1 Александар

    R I P Зоки

    Reply to this comment

Напиши коментар


Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 206

Warning: Illegal string offset 'rules' in /home/berovoin/public_html/maleshnet.mk/wp-content/themes/gadgetine-theme/functions/filters.php on line 225

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.