ДА ПОМОГНЕМЕ СИТЕ ЗА НАШАТА АНГЕЛА

ДА ПОМОГНЕМЕ СИТЕ ЗА НАШАТА АНГЕЛА
март 09 00:47 2022

Драги пријатели,
Никогаш не помисливме дека вака ќе и требате, порано таа би ви се обратила јавно за да ве покани на некој настан и жива музика, овојпат, преку мене се обраќаме до сите ВАС за нејзиното патување во ОРТО МД Нови Сад да се мултиплицира во иднина со нови успеси, патувања, прегратки рој.


На Ангела Здравковска во септември 2019 и е детектиран мозочен абсцес на десна страна Dg. Abscessus cerebri reg capselae internae dex, кој е отстренет со хируршки зафат.Постоперативно се соочува со левострана хемипареза. Dg. Haemiparesis spastica lateris sinistri.
Хемипареза е состојба во која се засегнати екстремитетите на едната страна (во нејзиниот случај левата), нивната контрола и движење. Со вашата донација ќе помогнете на една девојка од 30 години да си го оствари сонот да се види себеси во сосема ново светло и да изгради своја нова Ангела.

Со вашата донација ќе помогнете на една девојка од 30 години да си го оствари сонот да се види себеси во сосема ново светло и да изгради своја нова Ангела.
Оваа поддршка и е важна да го исполни сето горенаведено.
Рехабилитацијата треба да се изврши во ОРТО МД – поликлиника во Нови Сад специјализирана во регенеративна медицина и рехабилитација.

Каде и како ќе се заврши приказнава зависи од Ангела, но и од финансиите кои ќе ги собереме за таа да продолжи понатаму.
Секоја една донација подеднакво ни е важна.
Овојпат сите играме во ист тим!
Ви благодариме!

Можеме да помогнеме на следниот линк:

https://www.facebook.com/150905984946351/posts/4975807375789497/

  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар