Во Пехчево отворена изложбата ,,Репродукција на изложба – Цвеке”

Во Пехчево отворена изложбата ,,Репродукција на изложба – Цвеке”
мај 11 18:47 2022

Денес во организација на ОУДК ,,Јане Сандански” Пехчево беше отворена изложба,, Репродукција на изложба Цвеке” на Дом за деца и млади,, Благој Мучето” Струмица.

Претставени беа 14 уметнички дела на ученици од основните училишта во Македонија. На отварањето на изложбата беше одржан едукативен час од страна на директорката на Дом за деца и млади,, Благој Мучето” Струмица, Светлана Мазгаловска Вучетиќ во присуство на ученици од IX одд. Од ООУ,, Ванчо Китанов” Пехчево кои со беа во посета на отварањето на изложбата со професорот Валентина Станоевска.

-Чест и задоволство ни беше да бидеме домакини и да ги пречекаме гостите од Струмица,да споделиме искуства, мислења и соработка со двете институции.Изложбата ке биде посетена и наредните денови од ученици и наствници од основното и средното образование, истакнаа во својата објава од ДК ,,Јане Сандански” од Пехчево.

  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.