БОМБА ПРОНАЈДЕНА ВО КУЌА ВО РУСИНОВО.

мај 15 22:33 2018

Неексплодирана рачна бомба е пронајдена во ѕид во куќа во Русиново. Бомбата излегла на виделина, кога сопствениците сакале да реновираат дел од куќата. Во празнина во ѕидот, наместо очекуваното грне со злато, нашле рачна бомба.

Веднаш е известена полицијата, а експертите утврдиле дека станува збор за бобма од Втората светска војна.

Истата е подигната од страна на стручно лице од Дирекција за заштита и спасување.

 

ИЗВОР: Тв Стар

  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.