ТУРИЗМОТ И УГОСТИТЕЛСТВОТО ВЛЕГУВААТ ВО КРИТИЧЕН ПЕРИОД, НЕОПХОДЕН Е НОВ СЕТ НА МЕРКИ. 0

Во рамките на проектот на УСАИД “Партнерство за подобра бизнис регулатива” денес на прес конференција беа претставени клучните наоди од Студијата за ефектите врз приватниот сектор – туризам и угостителство

Читај повеќе

ХУМАН ГЕСТ НА МИЛО ДЕСТАНОВСКИ И ПРИЈАТЕЛИТЕ ДО БЕРОВСКИТЕ РОМИ. 0

По иницијатива на нашиот сограѓанин Мило Дестановски, денес на сите Ромски семејства во Берово, беа обезбедени над 200 прехрамбени пакети помош, која би помогнале за полесно справување со вирусот. Како

Читај повеќе

ПАНДЕМИЈАТА ПРЕДИЗВИК И ЗА МЕНТАЛНОТО ЗДРАВЈЕ. 0

Стравот, изолацијата, но и претстојната економска криза предизвикана од пандемијата на коронавирусот се ризик фактори за менталното здравје на граѓаните. Психијатрите порачуваат да се подготвиме за соочување со предизвиците. Кризата

Читај повеќе

„СЕ ЌЕ БИДЕ ДОБРО“ децата од градинката 23 Август цртаат виножито за солидарност. 1

Детската градинка „23 Август“-Берово, се приклучи кон заедничката иницијатива на голем број вакви установи во Европа, која ја носи пораката „Се ќе биде добро“.Директорката Невена Таковска заедно со наставничката Весна

Читај повеќе

Угостителските објекти во Берово се ослободуваат од кумунална такса. 0

Општина Берово во согласност со своите надлежности и позитивните законски одредби, превзеде мерки за ублажување на состојбите во угостителскиот сектор. За таа цел Општина Берово изврши корекција и целосно ослободување

Читај повеќе

КОЛУМНА:МОЌТА НА НЕГЛАСАЊЕТО 0

Народот поседува моќ! Таа моќ не се гледа и не се чувствува тогаш кога самиот народ не посегнува по неа. Кога е така, властодршците го лажат, го крадат, го влечат

Читај повеќе

ОГЛАС:СЕ ПРОДАВА ПЛАЦ ВО БЕРОВО 0

Се продава плац со вкупна површина од 225м2. Поради тоа што на парцелата постоела индивидуална станбена зграда од 37м2, купувачот е ослободен од комуналии за таа површина.  Локација: ул. Борис

Читај повеќе

ПЛАНОВИТЕ НА ЛЕР И НИВНОТО ВЛИЈАНИЕ ЗА МИГРАЦИИТЕ ВО МАЛЕШ И ПИЈАНЕЦ. 0

Депопулацијата на малите градови во Република Македонија станува загрижувачки социоекономски проблем, кој во годините што следуваат може да донесе  континуиран пад на квалитетот на животот што ќе ја продуцира увертирата

Читај повеќе

СТОРИЈА:НАДВОР ОД КРУГОТ – НЕВИДЛИВИ ЗА ОПШТЕСТВОТО 0

Животот без документи и државјанство, луѓе невидливи за државата и човечки судбини на маргините од општеството  со секојдневни проблеми за преживување и со желба да бидат достојни државјани на Република

Читај повеќе