ДАЛИ КОНЕЧНО ЌЕ СЕ РЕНОВИРА КИНО САЛАТА ВО БЕРОВО. 0

Ветувањето на градоначалникот Звонко Пекевски за реновирање на кино салата и пренамена во Дом за Mлади, која требаше да биде готова до крајот на 2020, конечно добива позитивна слика. Поточно

Читај повеќе

ПО БАДНИКОВИ ГРАНЧИЊА НА КАДИИЦА. 0

Иако снегот изостана оваа година за празниците, двајца наши ентузијасти од Берово, поточно Стефан и Гоце, вчерашниот ден го искористија да се искачат на планината Влаина по бадникови гранчиња и

Читај повеќе

УСПЕШНО ЗАВРШЕНА ПЛАНИНАРСКАТА ТУРА „МАЛЕШЕВИЈАТА ВО ДОЦНА ЕСЕН“ 0

36 учесници учестуваа на успешно завршената планинарска тура под наслов „Малешевијата во доцна есен“, кои уживаа во планинарењето низ неколку живописни локации во околината на Берово.Од најмладиот на 17 години

Читај повеќе

„ЈУОВЕЦ“ ЕДНО ЗАБОРАВЕНО МЕСТО. 0

Од тука се гледа Берово, распослано в должина и в ширина, од тука се гледаат шумите малешевски, а тивко е и мирно чиниш нема живот наоколу. Прекрасно е човек да

Читај повеќе

ТЕМА:ЌЕ СЕ РЕШИ ЛИ ПРОБЛЕМОТ СО ДИВИТЕ ДЕПОНИИ ВО ТУРИСТИЧКО БЕРОВО. 0

Стари кревети,пластика, комунален  и секаков вид на отпад се секојдневна слика  на дивите депонии создадени од граѓаните во периферните делови во туристичкиот бисер на истокот, Берово. Ѓубре се фрла насекаде,

Читај повеќе

Половина од туристичките ваучери се неискористени. 0

Речиси една половина од туристичките ваучери кои беа дел од владината економска помош поради пандемијата, досега се искористени, покажуваат податоците од Министерството за економија. Граѓаните преку платформата на министерството подигнале

Читај повеќе

ИФОРМАЦИИ ЗА УТРЕШНИОТ НАСТАН „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА – СПОРТ АВАНТУРА 2020“ 0

Сите љубители на природата, спортисти и рекреативци, ќе имаат прилика да учествуваат на настанот „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА – СПОРТ АВАНТУРА 2020“ кој ќе се одржи утре. Заради спецификите на пандемискиот период, бројот

Читај повеќе

ВИКЕНДОВ ЌЕ СЕ ОДРЖИ„МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА – СПОРТ АВАНТУРА 2020“ 0

Почитувани љубители на планината и планинските спортови,Чест ни е да ве поканиме на нашиот настан „МАЛЕШЕВСКА КОРИЈА – СПОРТ АВАНТУРА 2020“ во организација на Планиннарско Спортскиот Клуб Малешевска Корија, Берово,

Читај повеќе

ВИДЕО:ПРЕКРАСНО БЕРОВСКО ЗАЈДИСОНЦЕ. 0

Има нешто неописливо во чувството кое го имаме додека набљудуваме зајдисонце. Иако сонцето секогаш заоѓа на запад, има нешто посебно во секое зајдисонце кое се набљудува од различно место на

Читај повеќе

ГРАНИЧНИОТ ПРЕМИН „КЛЕПАЛО“ ДОБИ СВОЈА ПЕСНА СО ХИП ХОП РИТАМ. 0

Граничниот премин „Клепало“, кој повеќе од две децении е присутен во предизборните кампањи на политичките гарнитури на власт кои се сменија,сеуште останува желба на секој Беровчанец за негово отворање.Најавата за

Читај повеќе