МИНИСТЕРОТ АКСЕЛ АХМЕДОВСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ НА ЦРНИК. 0

Министерот без ресор во Владата на Република Македонија Аксел Ахмедовски, синоќа оствари средба со граѓаните на Црник каде се разговараше за актуелната состојба за референдумот и придобивките за Ромската популација

Читај повеќе

МИНИСТЕРОТ ОЛИВЕР СПАСОВСКИ НА РАБОТНА СРЕДБА ВО БЕРОВО. 0

Министерот за ванатрешни работи Оливер Спасовски, денес  ја посети полициската станица во Берово, а исто така оствари средба и со градоначалникот Звонко Пекевски. На работната средба градоначалникот Пекевски истакна дека

Читај повеќе

КЛЕПАЛО СТАНУВА РЕАЛНОСТ.ОД БУГАРСКА СТРАНА ВЕЌЕ СЕ АСФАЛТИРА. 0

Клепало станува реалност. Од бугарска страна веќе се асфалтира, јавува бугарскиот национален сервис БНТ. Градежната механизација е поставена кај селото Цапарево и е подготвена за асфалтирање на 15 километри долгата

Читај повеќе

ИСТРАЖУВАЊЕ: 73% ОД ГРАЃАНИТЕ, НИКОГАШ НЕ УЧЕСТВУВАЛЕ ВО ДОНЕСУВАЊЕ ОДЛУКИ НА ЛОКАЛНО НИВО. 0

Минихидроцентралите изградени по течението на Брегалница во Малешевијата, најавата за отворање рудници за јаглен и бакар го отворија прашањето за граѓанското учество во носењето на одлуките кои ги ставаат на

Читај повеќе

Раскол во општинската организација на СДСМ во Берово: „Мојот другар стана функционер, а јас ја добив оваа маица“ 0

Веќе неколку дена владее вистински раскол на структурите во општинскиот огранок на СДСМ во Берово. Според информации кои стигнаа до нашата редакција, во општинскиот огранок на СДСМ во Берово се

Читај повеќе

Страотни податоци. За 5 годни речиси еденипол милион интелектуалци ги напуштиле државите од регионот. 0

Страотни податоци. За 5 годни речиси еденипол милион интелектуалци, односно високо образован кадар, ги напуштите државите од регионот. Истражувањето е направено на 6 држави од т.н. Западен Балкан, меѓу кои

Читај повеќе

УКИНАТА НОРМАТА КАКО УСЛОВ ЗА МИНИМАЛНА ПЛАТА. 0

Уставен пресече: Укината нормата како услов за минимална плата. Тој повеќе нема да биде услов за исплата на минималец. Сојузот на синдикати на Македонија информира дека Уставниот суд ги укинал

Читај повеќе

Општините да поведат поголема сметка за проблемите на Ромите, бара Советот на Европа. 0

ње на дел од проблемите на ромската заедница, денес во Штип се одржа информативен состанок на тема Промовирање на добро управување и зајакнување на Ромите на локално ниво: Треба да

Читај повеќе

Државата нема механизми за заштита на семејното насилство. Жртвите траат и трпат. 0

Државата нема механизми за заштита на семејното насилство. Жртвите траат и трпат или ги повлекуваат поднесените пријави, зашто немаат доволно  доверба во системот. Ова е заклучок на Националната мрежа против

Читај повеќе

ГЛАСОТ НА МЛАДИТЕ МОРА ДА БИДЕ ВАЖЕН ЗА ОПШТИНИТЕ. 0

Младите да се организираат во младински Совети, за полесно да се слушне нивниот глас. Ова е заклучокот од Регионалната конференција за формирање на младински совети, која се одржа во Виница.

Читај повеќе