Општина Пехчево потпиша Меморандум за соработка со ЈП ,,Комунална Хигиена” – Скопје за усовршување и развој на стручното образование кај учениците на локално ниво 0

Градоначалникот на Општина Пехчево, Александар Китански потпиша Меморандум за соработка со в.д. Директорот на ЈП Комунална Хигиена – Скопје, Косана Николиќ Мазенва. Меморандумот за соработка има за цел да воспостави

Читај повеќе

Учениците од ООУ „Ванчо Китанов“ – Пехчево од IV – а одделение го посетија Градоначалникот на Општина Пехчево 0

Учениците од ООУ „Ванчо Китанов“ – Пехчево од IV –а одделение, вчера заедно со нивната наставничка Емилија Марковска го посетија Градоначалникот на Општина Пехчево и општинската администрација. Посетата беше со

Читај повеќе

РЕАКЦИЈА НА РОДИТЕЛИ НА УЧЕНИЦИТЕ КОИ УЧАТ ВО ДИСПЕРЗИРАНИТЕ ПАРАЛЕЛКИ ВО ОСУ „АЦО РУСКОВСКИ“ ВО ПЕХЧЕВО 0

Почитувани, Како родители на ученици кои учат во дисперзираните паралелки на ОСУ „Ацо Русковски“ – Берово во Пехчево, сакаме јавно да го искажеме нашето незадоволство од досегашниот тек на наставата

Читај повеќе

ВО ПЕХЧЕВСКО НЕГРЕВО РЕАЛИЗИРАН ЗАВРШНИОТ НАСТАН ЗА ПРОМОЦИЈА НА ЕДУКАТИВНА ВЕЛО ПАТЕКА 0

Во Едукативниот центар во пехчевското село Негрево денес се реализираше завршниот настан во рамки на промоцијата на едукативната вело-патека. Активноста се реализира преку Програмата за зачувување на природата на Швајцарската

Читај повеќе

“ПРИКАЗНИ ОД НАШЕТО СЕЛО” НОВА ЗБИРКА РАСКАЗИ ОД ЈОВАН ТАСЕВСКИ 0

,,Приказни од нашето село” е насловот на најновата збирка раскази на авторот Јован Тасевски од Пехчево која деновиве ја објави и е пуштена во продажба.Кајо што вели Тасевски, збирката разкази

Читај повеќе

БОЧВАРСКИ И КИТАНСКИ ГО ПОТПИШАА ДОГОВОРОТ ЗА ИГРАДБА НА УЛИЦА “ИНДУСТРИСКА” ВО ПЕХЧЕВО 0

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски денеска беше во посета на Општина Пехчево и оствари средба со Градоначалникот на Општина Пехчево Александар Китански. На средбата беше потпишан Договорот за

Читај повеќе

ПЕХЧЕВО ГО ОДБЕЛЕЖА 7 МИ СЕПТЕМВРИ ПАТРОНОТ НА ГРАДОТ 0

Со положување на свежо цвеќе од повеќе делегации пред споменикот на херојот Ванчо Китанов, Пехчево денеска го одбележува општинскиот празник 7-ми Септември, денот на ослободување од фашистичкиот окупатор. Градоначалникот Александар

Читај повеќе

ПРВОТО УЧИЛИШНО ЅВОНЧЕ ГО ОЗНАЧИ ПОЧЕТОКОТ НА УЧЕБНАТА ГОДИНА ВО ПЕХЧЕВО 0

Денес официјално започна учебната година со вкупно 311 ученици и 25 новозапишани првачиња кои денес за прв пат седнаа во училишните клупи.Градоначалникот Александар Китански на сите ученици им посака многу

Читај повеќе

КУД “ЈАНЕ САНДАНСКИ” ОД ПЕХЧЕВО НАСТАПИ НА ФЕСТИВАЛОТ “ФОЛКЛОРНИ ПАТЕКИ” ВО БРЕЗНИЦА Р.БУГАРИЈА 0

На 4-от Меѓународен фестивал ,,Фолклорни патеки” во Брезница, Општина Гоце Делчев во Р. Бугарија со свое учество се претстави Културно-уметничкото друштво ,,Јане Сандански” од Пехчево, како и пензионерскиот хор” Малешевска

Читај повеќе

ЗАПОЧНА ДВОДНЕВНАТА МАНИФЕСТАЦИЈА “ФОРЕСТ ФЕСТ 2022” 1

Во Едукативниот центар во село Негрево, денес беше отворен дводневниот настан Форест Фест. Активноста е во организација на Националното здружение на сопственици на приватни шуми со поддршка од Општините Берово

Читај повеќе