ВО БЕРОВО ЗАПОЧНА РЕКОНСТРУКЦИЈАТА НА КУЌИ ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ „ШТИП И БЕРОВО ЗАЕДНО ЗА ПОДОБРУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА ЖИВЕЕЊЕ НА РОМСКИТЕ ЗАЕДНИЦИ“ 0

Во рамките на проектот ,, Штип и Берово заедно за подобрување на условите за живеење на ромските заедници”, денес се отпчна со активност за реконстукција на 15 ромски куќи во

Читај повеќе

ЈАВЕН ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ НА ИНТЕРЕС ЗА ОБРАЗОВНИ АСИСТЕНТИ 0

Врз основа на Договорот за соработка помеѓу Агенцијата за вработување на РСМ (АВРСМ), и Договорот за соработка со Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП) и Општина Берово, во рамките

Читај повеќе

Вечерва ќе се изврши Теристичка дезинсекција против комарци на територијата на Општина Берово 0

Општина Бетово известува дека на ден 04.08.2022 година (Четврток наспроти Петок) со почеток  од 23.00 до 04:30 часот – екипи од Центарот за јавно здравје – Скопје ќе ја спроведат

Читај повеќе

ПОКАНА ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ЗА КОРИСТЕЊЕ НА ЈАВНА ПОВРШИНА И ТЕЗГИ ЗА ВРЕМЕ НА ЕТНО ПЛОШТАД ФЕСТИВАЛ 2022 0

Почитувани, Со задоволство сакаме  да Ве известиме дека после пауза од две години, Општина Берово,  оваа година,  во периодот од 26 до 28 август, под покровителство и организација на Општина Берово, со поддршка  Министерството за култура

Читај повеќе

(ВИДЕО) ВО БЕРОВО ОТВОРЕН ПРВИОТ КНИЖЕВЕН ФЕСТИВАЛ „МАЛЕ МАЛЕ“ 0

Прекрасна прва вечер на првиот уметничко – книжевен фестивал во Малешевијата насловен “Мале Мале” кој синоќа започна во Берово.„Сити Паб“ во Берово беше преполн со посетители, што покажува дека вакви

Читај повеќе

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ПЕКВСКИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО СЛОВЕНЕЧКАТА ПРАТЕНИЧКА САНДРА ГАЗИНКОВСКИ 0

Градоначалникот Звонко Пекевски, денес во неговиот кабинет во општинската зграда во Берово, оствари средба со пратеничката во Парламентот на Република Словенија, Сандра Газинковски. На средбата станало збор за соработката меѓу

Читај повеќе

Тековно одржување и санирање на патот „Ѓердови воденици – Русиново“ 0

Денес по иницијатива и во организација на приватни граѓани од Русиново, со нивна приватна механизација спроведена е акција на санација и одржување на патот до Русиново, потегот „Ѓердови воденици –

Читај повеќе

Потпишан договорот за реконструкција на 8 куќи во рамкте на проект ,,Штип и Берово заедно за подобрување на условите на ромската заедница” 0

Во рамкте на проект ,,Штип и Берово заедно за подобрување на условите на ромската заедница”, чија главна цел е унапредување во домувањето, образованието и економските можности за Ромите кои живеат

Читај повеќе

КОНКУРС за доделување стипендии на студенти кои ќе бидат запишани на додипломски студии од прв циклус на студии во учебната 2022/2023 година на Универзитетот за туризам и менаџмент – Скопје 0

Врз основа на член 36 став 1 точка 15 од Законот за локална самоуправа (Службен Весник на Република Македонија бр. 05/2002), согласно Правилникот за видот на студентските стипендии и начинот

Читај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС ЗА ОДОБРУВАЊЕ НА ВОЗНИ РЕДОВИ НА НОВИ ЛИНИИ И ПРОМЕНА НА ОДОБРЕНИ ЛИНИИ ЗА ВРШЕЊЕ НА ОПШТИНСКИ ЛИНИСКИ ПРЕВОЗ НА ПАТНИЦИ НА ПОДРАЧЈЕТО НА ОПШТИНА БЕРОВО 0

Врз основа на член 19  од Законот за превоз во патниот сообраќај („Службен весник на Република Македонија“ бр.( 68/2004……. 163/2018, и „Службен весник на Република Северна Македонија“ бр. 275/19 и

Читај повеќе