ВО ЕДУКАТИВНИОТ ЦЕНТАР ЗА ЗАЧУВУВАЊЕ НА ПРИРОДАТА ВО ПЕХЧЕВО,ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА НАТУРА 2000. 0

Денеска, во Едукативниот центар за зачувување на природата во с. Негрево, општина Пехчево се одбележа Европскиот ден на Натура 2000. По отварањето на настанот од страна на Марјана Шушлевска, тим

Читај повеќе

ОПШТИНА ПЕХЧЕВО СО ВИДЕО НАДЗОР ЌЕ ГО ЗАШТИТУВА УНИШТУВАЊЕТО НА УРБАНАТА ОПРЕМА И ЖИВОТНАТА СРЕДИНА НА ЛОКАЛИТЕТОТ „ЕЗЕРЦЕ“. 0

Општина Пехчево ќе постави видео надзор со цел да се спречи понатамошно уништување на околниот простор и урбаната опрема на локалитетот Барски еко – систем „Езерце“. Како што информираа од

Читај повеќе

ОПШТИНА ПЕХЧЕВО СО 1,6 МИЛИОНИ ДЕНАРИ ЌЕ ГРАДИ УЛИЦИ ВО С.ЦРНИК. 0

Преку Проектот за подобрување на општинските услуги – МСИП, кој што го спроведува Министерството за финансии со поддршка на Светска банка, на девет општини, меѓу кои и Општина Пехчево и

Читај повеќе

ВО НАСЕЛБАТА „МАНАКИЈА“ СЕ ПОСТАВУВА УЛИЧНО ОСВЕТЛУВАЊЕ. 0

После долги години, месноста викана ,,Манаќија” во Берово, добива улично осветлување. Во моментот екипа на терен, работи на поставување на инсталација на улично осветлување, во должина од околу 300 метри

Читај повеќе

СОВЕТНИЦИТЕ ЕДНОГЛАСНО ЈА ПОДРЖАА ИНИЦИЈАТИВАТА ЗА ПОСТАВУВАЊЕ СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈЕ ВО ЧЕСТ НА ВЕРИЦА БЕЛЧОВСКА. 0

Сите советници на денешната седница на Советот на Општина Берово, ја подржаа иницијативата на Благој Механџиски – Зегин поддржана од порталот Малеш Нет, за поставување на спомен-обележје и именување на

Читај повеќе

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ДОНЕСЕ ОДЛУКА НА СОГЛАСНОСТ ЗА ПРЕФРЛАЊЕ НА СРЕДСТВА ОД ОБРАЗОВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ И ДОМОТ ЗА СТАРИ ЛИЦА ВО ОПШТИНСКИОТ БУЏЕТ. 0

На денешната седница на Советот на Општина Берово, беше донесена одлука на согласност за префрлување средства од сметките на образовните институции и Домот за стари лица во општинскиот буџет.Со вкупно

Читај повеќе

ПОРТАЛОТ МАЛЕШ НЕТ ПОДНЕСЕ ИНИЦИЈАТИВА ДО СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО ЗА ПОСТАВУВАЊЕ СПОМЕН-ОБЕЛЕЖЈЕ ВО ЧЕСТ НА ВЕРИЦА БЕЛЧОВСКА. 0

Порталот Малеш Нет денес до Советот на Општина Берово, поднесе иницијатива за поставување на спомен-обележје и именување на центарот на село Русиново со името на нашата постхумна хероина Верица Белчовска.Во

Читај повеќе

Започна санацијата на мостот во близина на с.Умлена 0

Денес почнаа активности за санација на мостот на патот с.Чифлик – с.Умлена, во близина на село Умлена, пехчевско, информираа градоначалникот на општина Пехчево, Драган Тренчовски. Тој информира дека фирмата изведувач,

Читај повеќе

ПОЧНА СЕЗОНАТА НА “СМРЧАК“ ВО МАЛЕШЕВСКИОТ РЕГИОН. 0

Почна сезоната на една од најбараните и најскапи печурки „Смрчак“ во Малешевскиот регион.Откупени се првите количини на оваа печурка, кои за разлика од претходните години во овој период се помали.

Читај повеќе

МАСТРАФ МУАБЕТ: ПРЕКРАСНО ВИДЕО ЗА БЕРОВО СО ЕКСКЛУЗИВНИ МУАБЕТИ ОД НАШИОТ БЛАГОЈ МЕХАНЏИСКИ – ЗЕГИН. 0

Во најновата епизода на Мастраф муабет, Благој Механџиски-Бари, или Зегин, како што неговите другари и пријатели го викаат од млади години, раскажува ексклузивни муабети за Берово. Фајзер на гости во

Читај повеќе