Одлични ученици насекаде, освен на меѓународните тестови! 0

Одлични ученици колку сакаме, а на меѓународните тестови сме катастрофа! Тоа е сликата која се добива кога ќе се погледнат насловите за уписите во средните училишта, кои се во тек.

Читај повеќе

ОТВОРЕН ИНФО ДЕН ВО СРЕДНОТО УЧИЛИШТЕ „АЦО РУСКОВСКИ“ ВО БЕРОВО ЗА ИДНИТЕ ГИМНАЗИЈАЛЦИ 0

Во рамки на отворениот инфо ден во средното училиште ОСУ „Ацо Русковски“ – Берово, денес беше организирана промоција на гимназиското и стручното образование каде деветоодделенците од Општина Берово и Општина

Читај повеќе

ООУ,,Дедо Иљо Малешевски” учесник на трансграничен семинар “Зелен Еразмус+” во Сандански Р.Бугарија 0

Директорката на ООУ,,Дедо Иљо Малешевски” Наташа Аврамска во перидот 18-20ти мај беше дел од трансграничен семинар ,,Зелен Еразмус+” кој се оддржа во Сандански Р. Бугарија. Настанот беше организиран од Националните

Читај повеќе

УРЕДЕНИ ПРИСТАПНИТЕ ПАТЕКИ ВО ГИМНАЗИЈАТА “АЦО РУСКОВСКИ” ВО БЕРОВО 0

Општинското средно училиште ,,Ацо Русковски” изминатиот период го искористи за уредување на сите пристапни патеки до училиштето и подобрување на условите за движење на учениците. Со реконструкција на пристапните патеки

Читај повеќе

ООУ„ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ“ ДОМАЌИН НА ГОСТИ УЧЕСНИЦИ ОД ШЕСТ ДРЖАВИ НА ЕРАСМУС+ПРОЕКТОТ НА ТЕМА „ГРАДИМЕ ИНTЕРКУЛТУРНИ МОСТОВИ“ 0

Во рамки на Ерасмус + проектот на тема ,,Градиме интеркултурни мостови” поддржан од Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски”-Берово оваа седмица е домаќин на

Читај повеќе

УЧЕНИЦИТЕ ОД УТРЕ ЌЕ ОДАТ НА УЧИЛИШТЕ, ШТРАЈКОТ НА СОНК СТАВЕН ВО МИРУВАЊЕ 0

Штрајкот во училиштата е ставен во мирување, денеска соопшти претседателот на СОНК Јаким Неделков. Истакна дека ваквата одлука на Советот на синдикатот доаѓа по добиено известување од Министерството за образование

Читај повеќе

Како од утре ќе започне наставата во второто полугодие? 0

Со десетдневно задоцнување, децата утре се враќаат во училишните клупи. Второто полугодие почнува со физичко присуство и задолжително носење на маски. Поради големите бројки на новодијагностицирани и барања за онлине

Читај повеќе

Се поробруваат условите за учење во ООУ ,,Никола Петров Русински” во с. Русиново 0

ООУ ,,Никола Петров Русински” во  с. Русиново, го искористи зимскиот распуст на учениците, за уредување на влезот и пристапните патеки до училиштето и за подобрување на условие за учење за

Читај повеќе

ВТОРОТО ПОЛУГОДИЕ ЌЕ ПОЧНЕ ОД 1 ФЕВРУАРИ 0

Владата на Република Северна Македонија на денешната втора, редовна седница, којашто се одржа преку видео конференциска врска, донесе одлука почетокот на второто полугодие на учебната година за основните и средните

Читај повеќе

НОВА КАБИНЕТСКА ОПРЕМА ПО ПРИРОДНИ НАУКИ ВО ООУ “ДЕДО ИЉО МАЛЕШЕВСКИ” 0

Учебната 2021/2022 година, им донесе нов опремен кабинет по природни науки, на учениците во ООУ ,,Дедо Иљо Малешевски” во Берово. Кабинетот е опремен со нов мебел, инвентар и дидактички материјали

Читај повеќе