ПЛАНОВИТЕ НА ЛЕР И НИВНОТО ВЛИЈАНИЕ ЗА МИГРАЦИИТЕ ВО МАЛЕШ И ПИЈАНЕЦ. 0

Депопулацијата на малите градови во Република Македонија станува загрижувачки социоекономски проблем, кој во годините што следуваат може да донесе  континуиран пад на квалитетот на животот што ќе ја продуцира увертирата

Читај повеќе

ДА СЕ РЕСТАРTИРА ДЕСТКОТО ОДМАРАЛИШТЕ ВО БЕРОВО. 0

Еден од клучните можности за локален економски развој на општина Берово е рестартирање на некогашното Детско одмаралиште покрај вештачкото езеро. Ова во  Берово го истакна министерот задолжен за регулатива за

Читај повеќе

СО ЕВРОПСКИ ПАРИ СЕ РЕАЛИЗИРААТ ВАЖНИ ПРОЕКТИ ВО БЕРОВО. 0

Градоначалникот на Берово, Звонко Пекевски на прес конференција  презентираше дел од проектите кои се реализирани во изминатиот период  со помош на Европските фондови.Како еден од клучните проекти со огромно значање

Читај повеќе

ГРАГАНИТЕ ДО НОЕМВРИ ДА ИЗБЕРАТ ОД КОГО ЌЕ КУПУВААТ СТРУЈА. 0

12.000 домаќинства од Штип заедно со останатите 600.000 од Македонија, до Ноември годинава ќе треба да изберат од кого ќе купуваат струја следната година, кога е и најавен стартот за

Читај повеќе

БЕРОВО ЌЕ ДОБИЕ НОВ ГРАДСКИ ПАЗАР. 0

Започнуваат градежните работи за Изградба на затворен зелен пазар во Берово, проект вреден 12.468.657,00 денари, со средства обезбедени преку Гранд од Светска Банка со учество на Општина Берово. Како најповолен понудувач на јавниот повик

Читај повеќе

СО НОВИОТ ЗАКОН, АКЦИЗА ОД 30 ДЕНАРИ ПО ЛИТАР ЗА РАКИЈА ОД ДОМАШЕН КАЗАН ! 0

Министерството за финансии го објави Предлог-законот за акцизите кој е во фаза на подготовка. Земјоделците кои од овошје и грозје произведуваат жестоки алкохолни пијалоци ќе смеат во текот на годината

Читај повеќе

ВИДЕО:ОДЛУКИ И ПОДРЖАНИ ПРОЕКТИ НА 6 СЕДНИЦА НА СОВЕТОТ ЗА РАЗВОЈ НА ИСТОЧНИОТ ПЛАНСКИ РЕГИОН ОДРЖАНА ВО БЕРОВО. 0

Во присуство на министерот за локална самоуправа Сухејл Фазлиу, во Берово се одржа 6 Седница на Советот на Источниот плански регион на чиј дневен ред беа повеќе точки, меѓу кои поставување

Читај повеќе

ДУРИ 30 % ОД ПРОМЕТОТ ВО ДРЖАВАТА СЕ ОДВИВА НА ЦРНО. 0

Дури 30 % од прометот во државата се одвива на црно. Една третина од т.н. економски импут отпаѓа на „сивата зона“. Ова се резултати од анализите на Стопанската комора кои

Читај повеќе

ВИСТИНСКО ПОЕВТИНУВАЊЕ ИЛИ МАЈТАП СО ГРАЃАНИТЕ.ЦЕНАТА НА СТРУЈАТА СЕ НАМАЛУВА ЗА 0,1 %. 0

Вистинско поевтинување или мајтап со граѓаните. Цената на струјата се намалува за 0,1 %, е денешната одлука на Регулаторната комисија. Од ЕВН побарале поскапување за 9%, ЕЛЕМ барале намалување за

Читај повеќе

ЕБОР ЗАИНТЕРЕСИРАН ЗА СЕКУНДАРНАТА МРЕЖА ЗА ГАС.КОЛКУ ПАРИ ЌЕ ЗАВРШАТ НА ИСТОКОТ? 0

Европската банка за обнова и развој сака да инвестира во изгрaдба на секундарната мрежа за гасификација во Македонија. На ова тема претставници од Банката веќе разговарале со македонскиот министер за

Читај повеќе