КАРНЕВАЛОТ „РАТЕВСКИ БАМБУРЦИ“ ПОРАДИ ПАНДЕМИЈАТА НЕМА ДА СЕ ОДРЖИ. 0

Ве известуваме дека карневалот ,,РАТЕВСКИ БАМБУРЦИ”, кој ја негува традицијата 6 века по ред, низ една паганска доба, фолклор и поворки под маски, оваа година е откажан, заради спречување на

Читај повеќе

ДОНАЦИЈА ВО МАЛИОТ ГРУПЕН ДОМ ВО БЕРОВО ОД НЕЗАВИСНИОТ СИНДИКАТ НА ПОЛИЦИЈАТА. 0

По иницијатива на Независниот Синдикат на Полицијата подружница Берово, денес во Малиот групен дом за деца без родители, беше донирана помош со цел на штитениците да им се дпринесе за

Читај повеќе

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА НА ОК ВМРО ДПМНЕ БЕРОВО. 0

Општинскиот Комитет на ВМРО ДПМНЕ Берово, денес во големата сала на Бизнис инкубаторот одржа конститутивна седница , на која новиот претседател Столе Кракутовски, ги претстави новото претседателство и новиот состав

Читај повеќе

ХУМАНА АКЦИЈА НА УНИЈАТА НА ЖЕНИ НА ВМРО ДПМНЕ ОД БЕРОВО 0

По повод утрешниот празник  Св. Никола унијата на жени на ВМРО ДПМНЕ од Берово, во соработка со ресторанот Мис Стон, денес поделија хуманитарни пакети со храна на социјално загрозените граѓани

Читај повеќе

НЕЗАВИСНИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ ПОДЕЛИ БЕСПЛАТНИ МАСКИ НА ГРАЃАНИТЕ НА БЕРОВО. 0

Поради состојбата со пандемијата Ковид 19,Независниот синдикат на полицијата во соработка со Здравниот Дом во Берово и Дирекцијата за заштита и спасување, денес на случајни минувачи во градот, поделија бесплатни

Читај повеќе

ЕВРОТИНК НА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ПЛАНИНИТЕ, ЈА ПРЕТСТАВИ СОСТОЈБАТА СО ДИВИТЕ СЕЧИ ВО РЕГИОНОТ. 0

Во рамките на проектот „Спротивставување на корупцијата во животната средина на локално ниво: Откријте, анализирајте, зајакнете!”, денес во Берово се одржа презентација на наодите од истражувањето на истоимениот проект спроведен

Читај повеќе

УXMP објави каква зима не’ очекува и што да очекуваме во декември, јануари и февруари. 0

Зимата 2020/2021 се очекува да биде со натпросечни темератури и просечно врнежлива, покажуваат хидрометеоролошките следења и прогнози. Како што соопшти УХМР, во однос на врнежите кои ќе бидат во рамки

Читај повеќе

Кои ќе бидат главните вести во 2030? 0

Наслови низ медиумите во 2030: Лидерот на СДСМ Никола Димитров цврсто стои зад повикувањето на Никола Груевски во преговорите со Унгарија  “Веруваме дека Груевски ќе ја намали разликата во гледиштата

Читај повеќе

Почина познатиот српски пејач Џеј Рамадановски. 0

Српскиот пејач Џеј Рамадановски почина на 56 годишна возраст. Локалните мердиуми јавуваат дека во неговиот дом пристигнала екипа на Итна помош во обид да го реанимира пејачот, но не успеале

Читај повеќе

ПОВТОРНО АКТУЕЛЕН ПРОБЛЕМОТ СО КУЧИЊАТА СКИТНИЦИ ВО БЕРОВО. 0

Граѓаните на повеќе локации во Берово, се жалат на големиот број кучиња скитници, кои слободно се шетаат и влеваат страв меѓу населението. Најлоша е ситуацијата во населбата кај Филтер станицата

Читај повеќе