БЕРОВО ГО ОДБЕЛЕЖУВА МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ПОПРЕЧЕНОСТ 0

Со пригодна програма, во пресрет на 3 декември – денот, кој не обврзува да ставиме акцент врз човекот, а не на неговата попреченост, денеска го одбележивме меѓународниот ден на лицата

Читај повеќе

(ВИДЕО) СЕ РЕКОНСТРУИРААТ ТРОТОАРИТЕ НА УЛИЦАТА„БОРИС КИДРИЧ“ ВО БЕРОВО 0

Во тек е реконструкција на тротоарите на ул.,,Борис Кидрич” во Берово, од крстосница со улици Вељко Влахович и Јуриј Гагарин, до крстосница со улица Гоце Делчев, во должина од 420

Читај повеќе

ОК ВМРО ДПМНЕ БЕРОВО: ЕЛИТАТА НА ВЛАСТ ВО БЕРОВО И НЕЈЗИНОТО НЕТРАНСПАРЕНТНО И ОТЧЕТНО РАБОТЕЊЕ 0

ОК ВМРО ДПМНЕ Берово, повторно излезе со соопштение за јавноста и граѓаните на Берово и Малешевијата, во кое ги изнесува матните и пристрасни вработувања на партиските послушници на локалната власт.

Читај повеќе

(ВИДЕО) ОДРЖАНА СРЕДБА СО ГРАЃАНИТЕ ЗА ПРЕДВИДЕНИОТ НОВ СООБРАЌАЕН РЕЖИМ ВО ЦЕНТРАЛНОТО ГРАДСКО ПОДРАЧЈЕ 0

Во просториите на Општина Берово, денес се одржа состанок со граѓаните од неколку улици во централното градско подрачје во градот и жителите на улицата 23 Август во Ромско маало, врз

Читај повеќе

Известување: Општина Берово отпочнува постапка за промена на режим на сообраќај на неколку улици 0

Се известувааат жителите на Општина Берово, дека во тек е отпочнување на постапка за промена на режим на сообраќај на ул. “Цветан Димов”, дел од ул. “Маршал Тито”, ул. “Белградска”,

Читај повеќе

СОВЕТОТ НА ОПШТИНА БЕРОВО УТРЕ ЌЕ ЈА ОДРЖИ 20-ТАТА СЕДНИЦА 0

На 20-тата Седница на Совет на Општина Берово, која ќе се одржи утре (29.11.2022 година), со почеток во 08:00 часот, ќе се најдат следните точки на дневен ред: Совет на

Читај повеќе

ПОТПИШАН КОЛЕКТИВЕН ДОГОВОР ЗА ВРАБОТЕНИТЕ ВО ОПШТИНА БЕРОВО 0

Во просториите на Синдикатот на УПОЗ, денеска се потпиша Колективниот договор за вработените во Општина Берово. Колективниот договор од страна на Синдикатот на УПОЗ, го потпишаа Претседателот на Синдикатот на

Читај повеќе

ВО СЕЛОТО БУДИНАРЦИ ПОСТАВЕН КРСТ ВО ЧЕСТ НА МАЛЕШЕВЦИ И РЕВОЛУЦИОНЕРИТЕ ОД ОВОЈ КРАЈ 0

Над селото Будинарци, денес во чест на мештаните, жителите на Малешевијата и револуционерите од овој крај Дедо Иљо Малешевски и Димитар Поп-Георгиев Беровски, беше поставен крст, кој ќе ја симболизира

Читај повеќе

ПАКОМАК ЌЕ ДОДЕЛИ 200 КАНТИ ЗА СОБИРАЊЕ ПЕТ АМБАЛАЖА ВО ОПШТИНА БЕРОВО 0

Градоначалникот Звонко Пекевски, денес потпиша договор со фирмата ,,Пакомак” која на општина Берово ќе додели 200 индивидуални канти за за ПЕТ амбалажа, наменети за собирање и складирање на отпад за

Читај повеќе

АКЦИЈА „ЧИСТ ГРАД БЕЗ ХАВАРИСАНИ ВОЗИЛА И БЕЗ ПРИКЛУЧНА МЕХАНИЗАЦИЈА НА ЈАВНИТЕ ПОВРШИНИ“ 0

Почитувани жители на Општина Берово , Во пресрет на зимската сезона, со цел решавање на проблемот со паркирани хаварисани возила, кои заземаат јавни површини и претставуваат лоша слика за Берово,

Читај повеќе