НЕЗАВИСНИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ ПОДЕЛИ БЕСПЛАТНИ МАСКИ НА ГРАЃАНИТЕ НА БЕРОВО.

НЕЗАВИСНИОТ ПОЛИЦИСКИ СИНДИКАТ ПОДЕЛИ БЕСПЛАТНИ МАСКИ НА ГРАЃАНИТЕ НА БЕРОВО.
декември 17 19:40 2020

Поради состојбата со пандемијата Ковид 19,Независниот синдикат на полицијата во соработка со Здравниот Дом во Берово и Дирекцијата за заштита и спасување, денес на случајни минувачи во градот, поделија бесплатни маски и ракавици.Целта на настанот како што истакнаа од полицискиот синдикат е едукација на граѓаните за состојбата со пандемијата кој зазема се поголеми размери и последици по нашите животи.

Беровчани ја поздравија оваа акција на полицискиот независен синдикат и истикнаа дека вакви акции почесто треба да се спроведуваат во Берово.

Независниот полициски синдикат веќе неколку пати се вклучува и спроведува разни хуманитарни акции, а во наредниот период најавуваат слични вакви настани за да може барем малку да придонесат за подобрување  и справување на Беровчани со последиците од корона кризата.

  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар

Вашите податоци се безбедни! Вашата е-маил адреса нема да биде публикувана. Сите *полиња се задолжителни,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.