ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА БЕРОВО:ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД- ЗАЕДНО ДЕЛУВАМЕ ЗАЕДНО ПРИДОНЕСУВАМЕ

ГОЛЕМА АКЦИЈА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА БЕРОВО:ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД- ЗАЕДНО ДЕЛУВАМЕ ЗАЕДНО ПРИДОНЕСУВАМЕ
мај 05 20:05 2022

Општина Берово, Пивара Скопје, ПАКОМАК и МЕН ЕНД МАУНТЕН преку заедничко партнерство ја организираат најголемата акција за чистење досега– ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД, на 6-ти и 7-ми мај 2022 година во Берово.Ќе се чисти на 5 локации во градот:

– Oд хотел „Манасир“ до Св. Богородица
– Градски Парк кеј од двете страни
– „Пакет маркет“ – Ловно
– Патека на Беровско езеро
– Кружен тек до Калипсо

Излези и ти, собери го отпадот од твојата директна околина и допринеси за поздрава и позелена иднина за сите!Целта е да собереме што е можно повеќе отпад кој потоа ќе се носи до најблиската ПАКОМАК или локална станица за отпад.

Со секои 10 кг отпад, придонеси во засадувањето на новите пристапни шуми “СОНЧЕВА ГОРА” – национални зелени споменици што ќе растат секоја година.Во оваа акција ќе се вклучат многу поддржувачи, како Министерството за животна средина, Министерството за земјоделство, претставници на дипломатскиот кор, повеќе од дваесет општини, училишта и локални поддржувачи, спортски клубови.

Акцијата за чистење ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 2022, е една од активностите кои ги спроведуваме за да придонесеме во подигнување на јавната свест за потребата од собирање и рециклирање на отпадот и позитивно да влијаеме за зачувување на животната средина.

  Категории:
напиши коментар

0 Коментари

Сеуште нема коментари!

Биди прв што ќе коментира.

Напиши коментар

Вашите податоци се безбедни! Вашата е-маил адреса нема да биде публикувана. Сите *полиња се задолжителни,

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.